اگه عاشق کتاب هستین؛ ما بهتون کمک می‌کنیم تا رویای داشتن یک فروشگاه اینترنتی کتاب رو به واقعیت تبدیل کنین. ما توی این مقاله هر اطلاعاتی که لازم دارین رو در اختیارتون قرار میدیم تا بتونید یه شغل پر درآمد برای خودتون دست و پا کنین.

چکیده مقاله

اگه گذرتون به میدان انقلاب تهران افتاده باشه، حتما دیدین که بازار خرید و فروش کتاب چقدر داغه. شاید با خودتون فکر کنین که داشتن یه مغازه تو این بازار، کلی پول میخواد. راستش رو بخواین، حرفتون بیراه نیست. اما یه راه دیگه هم هست که خیلی به صرفه‌تره. اونم راه اندازی یه فروشگاه اینترنتی کتابه! شاید فکر کنین با وجود این همه کتاب فروشی، کسی دیگه برای خرید کتاب به سایت شما سر نمیزنه! در جواب فقط این رو میگم که عبارت "خرید کتاب" و کلمات هم معنی و مترادف ماهیانه حدودا 50 هزار بار توی گوگل سرچ میشه و این رقم خیلی عجیبه! پس اگه اصولی و درست و حسابی به عنوان یه شغل به فروش اینترنتی کتاب نگاه کنین، میتونین فروش خوبی داشته باشین. 

حالا اگه نمی‌دونید با چه روش‌هایی میشه کتاب رو به صورت آنلاین فروخت؛ باید بهتون بگم که سه تا روش اینستاگرام، راه اندازی سایت شخصی و استفاده از مارکت پلیس‌ها یا همون سایت‌های واسط وجود داره. به عنوان یه قاعده کلی اگر می‌تونین محتوای جذاب تولید کنین یا از خودتون ویدئو بگیرین و کتاب‌ها رو با یه سبک و سیاق خاص معرفی کنین، اینستاگرام خیلی می‌تونه کمک کنه. در غیر این صورت راه اندازی سایت؛ بهترین و مطمئن‌ترین راهی هست که می‌تونید برای فروش اینترنتی کتاب روش حساب کنین.

البته خیلی مهمه که بعد از راه اندازی سایت، کاری کنین که با کلمه کلیدی‌های مرتبط با کتاب از گوگل برای سایتتون مشتری پیدا کنین که اگه به این شغل علاقه داشته باشین، با تلاش و پشتکار بالا قطعا به موفقیت میرسین. شاید براتون جالب باشه بدونین که جف بزوس، صاحب سایت آمازون، کارش رو با 300 دلار شروع کرد و اولین محصولی که برای فروش اینترنتی بهش فکر کرد کتاب بود. بعدها که کارش گرفت، کم کم محصولات دیگه هم به سایتش اضافه کرد. اما هنوز هم آمازون به عنوان بزرگترین فروشگاه کتاب دنیا شناخته میشه. پس دیگه چی از این واضح‌تر؟ اگه فروشنده، نویسنده، مترجم و یا صاحب انتشارات هستین؛ کم کم باید به فکر راه اندازی یه فروشگاه اینترنتی کتاب باشین.

 

 

روش‌های فروش اینترنتی کتاب

هممون می‌دونیم که خرید اینترنتی یه سری دردسرها داره. مثلا ممکنه کالایی که می‌خریم با چیزی که تو عکس می‌بینیم فرق داشته باشه. اما این مشکل برای کتاب صدق نمی‌کنه. چون کتاب نیازی به تست کردن نداره و نمی‌تونه تقلبی یا فیک هم باشه. از طرفی شکل و شمایل کتاب هم مشخصه و مثل لباس نیست که سایز بندی مشخصی داشته باشه. پس با خیال راحت می‌تونیم کتاب رو اینترنتی بخریم و نیازی نیست که حتما برای خریدش به مغازه بریم. اینجوری هم در زمان و هم در هزینه‌هامون صرفه‌ جویی می‌شه. با توجه به این مزایا؛ اگه شما هم به فکر فروش اینترنتی کتاب افتادین؛ ما این 3 تا روش‌ رو به شما پیشنهاد می‌کنیم:

 

1. یه سایت فروشگاهی راه اندازی کنین

می‌خواین بفهمین ساخت سایت فروش کتاب سود داره یا نه؟ مشتری داره یا نه؟ ما قبل از اینکه به کسی پیشنهاد راه اندازی فروشگاه اینترنتی کتاب بدیم، با ابزارهایی که در اختیار داریم، میزان جست و جوی کتاب رو داخل گوگل آنالیز کردیم:

کلمه کلیدی میزان ورودی
کتاب ۴۸ قانون قدرت 5400
کتابخانه نیمه شب 5000
كتاب معجزه شكرگزاري 4500
انسان در جستجوی معنا 3100
کتاب کیمیاگر 3000
جردن پیترسون 2700
ملت عشق 2700
کتاب اثر مرکب 2600
کتاب بیشعوری 2400
رمان وان 2200
غرور و تعصب 2100
دو قرن سکوت 2100
کتاب داستان 2000
جنایت و مکافات 1600
خرید کتاب 1500
کتاب زبان بدن 1500
کتاب روان شناسی 1400
کتاب حافظ 1100
کلمه کلیدی میزان ورودی
کتاب درسی 1100
كتاب دست دوم 680
فروش كتاب دست دوم 610
خريد کتاب درسی 570
کتاب کنکور 300
شیمی جامع خیلی سبز 250
کتاب تاریخی 220
کتاب توسعه فردی 190
کتاب فروشی آنلاین 170
کتاب های کنکور هنر 150
خرید شاهنامه 120
کتاب مذهبی 120
کتاب کمک درسی 100
سایت کتاب فروشی 90
خرید دیوان حافظ 80
خرید کتاب انسان خردمند 80
کتاب ادبیات فارسی 50
خرید رمان 30

 

یعنی اگه کاری کنین که سایتتون با این کلمه‌ها از گوگل ورودی بگیره، ماهیانه حدودا 50 هزار نفر از طریق گوگل وارد سایتتون می‌شن. حالا از بین این 50 هزار نفر حدودا 1 تا 2 درصدشون تبدیل به خریدار میشن! یعنی هر ماه 500 سفارش (روزانه 15 سفارش) که واقعا خوبه. (البته به این راحتیا هم نیست ولی خب ورودی خوبی داره).

پس اگه برای فروش اینترنتی کتاب سراغ طراحی سایت فروشگاهی اومدین، خیلی مهمه که حتما سایتتون رو سئو کنین. در غیر اینصورت این وب سایت کمکی به شما نمیکنه! در واقع باید بتونین مثل اجاره مغازه مبلغی رو به صورت ماهیانه برای تولید محتوا و سئو سایتتون کنار بذارید. البته اگه چنین شرایطی رو ندارید، میتونین خودتون سئو رو یاد بگیرین و دست به کار بشین. چون سئو دانش عجیب و غریبی نداره. 

 

فقط یک نکته خیلی خیلی مهم: از اونجایی که فروش اینترنتی کتاب، حوزه پر رقابتی محسوب می‌شه، بهتره روی یک حوزه کوچیک کارتون رو شروع کنین اما به صورت تخصصی. به عنوان مثال شاید فروش کتاب‌های توسعه فردی گزینه خوبی برای شروع باشه و بتونین با مشاورین کسب و کار همکاری‌هایی رو ایجاد کنین. اگر این کار رو انجام بدین برای گرفتن ورودی از گوگل کار شما راحت‌تر میشه چون حتی با تولید محتوای انگیزشی یا حتی داستان زندگی افراد مشهور هم می‌تونین برای سایتتون مخاطب جذب کنین. 

 

راه اندازی سایت فروشگاهی برای فروش آنلاین کتاب

 

2. فروش اینترنتی کتاب با اینستاگرام

شاید فکر کنین اینستاگرام برای فروش لباس و عطر و این جور چیزها بیش‌تر استقبال میشه، ولی اینجوری نیست! تقریبا فروش هر چیزی از طریق اینستاگرام ممکنه ولی خب به شرط اینکه بتونین محتوای جذاب تولید کنین. چون صرفا با چند تا پست اسلایدی از معرفی کتاب، نتیجه نمیگیرین.

البته داشتن یه وب سایت برای فروش کتاب خیلی بهتره، چون آدم‌ها معمولا تو گوگل دنبال کتاب می‌گردن. توی اینستاگرام نمی‌شه کتاب رو جستجو کرد و مشتری‌ها باید همه پست‌ها رو ببینن تا کتابی که می‌خوان رو پیدا کنن. ولی اگه می‌خواین مشتری بیشتری جذب کنین، بهتره یه پیج اینستاگرام برای معرفی کسب و کارتون داشته باشین و مشتری‌ها رو برای خرید کتاب به وب سایتتون هدایت کنین. 

مخصوصا اگر بتونید سبک محتوای خودتون رو پیدا کنین و محتوای جذاب تولید کنین. به عنوان مثال شاید بد نباشه که خودتون مقابل دوربین قرار بگیرین و کتاب‌ها رو با سبک و سیاق خاصی معرفی کنین. متاسفانه از اونجایی که راه اندازی آنلاین شاپ داخل اینستاگرام هزینه‌ای نداره، خیلی از مردم فروش خودشون رو با اینستاگرام شروع میکنن و حتی محتوای خوبی هم تولید نمی‌کنن و این باعث می‌شه که فروش نداشته باشن.

ساختن پیج اینستاگرامی برای فروش آنلاین کتاب

 

3. فروش اینترنتی کتاب در سایت‌های واسط یا مارکت پلیس

اگه برای شروع کار نمی‌خواین هزینه کنین و سایت فروشگاهی خودتون رو برای فروش کتاب داشته باشین، میتونین تو مارکت پلیس‌های دیگه (مثل دیجی کالا یا باسلام) یه غرفه اجاره کنین و اونجا کتاب‌هاتون رو بفروشین. خوبی مارکت پلیس‌ها اینه که همه چی برای شما آماده است، فقط باید جنساتون رو بذارین و منتظر مشتری بمونین. اما این روش یه مشکل بزرگ داره. اونم اینکه باید یه درصد از سودتون رو به اون مارکت پلیس بدین. حالا یه سوال؟ وقتی میتونین خودتون فروشگاه اینترنتی داشته باشین، چرا یه درصد از سودتون رو بدین به مارکت پلیس‌ها؟ هرچند که راه انداختن یه فروشگاه اینترنتی کتاب ممکنه اوایلش یکم براتون سخت باشه، اما به آخرش میارزه. چون این وب سایت مال خودتونه و هر چی بفروشین میره تو جیب خودتون.

پیشنهاد ما اینه که حتی اگه برای فروش کتاب سراغ طراحی سایت فروشگاهی اومدین، باز هم داخل مارکت پلیس‌ها فعالیت کنین که بتونین میزان فروش رو بالا ببرین.

فروش کتاب در سایت دیگران برای فروش آنلاین کتاب

 

حالا واقعا با راه انداختن سایت فروش کتاب میشه پول پارو کرد؟

خب، اولش که نه! چون کسی شما رو نمیشناسه. باید صبر کنین و کم کم با تولید محتوای جذاب، مشتری جمع کنین. شاید با خودتون بگین تو ایران که مردم زیاد کتاب نمیخونن، این کار جواب نمیده. ولی اینطور نیست! همیشه یه عده عاشق کتاب هستن که میتونن مشتری دائمی شما باشن. از طرفی، دانش آموزا و دانشجوها هم کلی کتاب درسی و کمک درسی میخرن که میتونه سود خوبی براتون داشته باشه. اگه یه نگاه به کتاب‌های پرفروش سایت‌های معتبر بندازین، می‌بینین که کتابای غیر درسی مثل کتاب‌های بورس و کسب و کار هم خیلی خواهان دارن. در کل، پول درآوردن از این کار به تلاش و فعالیت خودتون بستگی داره.

بعد از راه اندازی سایت، باید محتواش رو قوی کنین، تبلیغات کنین و روی سئو سایتتون کار کنین تا کم کم دیده بشین و به یه درآمد خوب برسین. پس اگه به این کار علاقه دارین، صبر و حوصله داشته باشین و با تلاش و پشتکار بالا به موفقیت برسین.

فروش بیشتر کتاب با راه اندازی فروشگاه آنلاین کتاب فروشی

 

یه کتابفروشی آنلاین چه ویژگی‌هایی باید داشته باشه که موفق بشه؟

بعد از راه اندازی فروشگاه اینترنتی کتاب، تازه کار اصلی شروع میشه! در واقع مثل اینه که یه مغازه توی خیابون ولیعصر باز کنین. اگه مغازه قشنگ و دلباز باشه، آدم ها بیشتر دلشون میخواد بیان توش و خرید کنن. برای فروشگاه اینترنتی هم همینطوره. ظاهر سایت باید طوری باشه که مشتری جذبش بشه و دلش بخواد توش بچرخه و کتاب بخره. حالا چطوری میشه یه سایت جذاب برای فروش کتاب داشت؟ توی ادامه چند تا راهکار ساده بهتون میگم که میتونه فروش اینترنتی کتاب رو حسابی بالا ببره:

 

1. تصاویر واضح و باکیفیت از کتاب بذارید

توی خرید اینترنتی مشتری نمی‌تونه محصول رو از نزدیک ببینه. واسه همین گذاشتن یه عکس خوب، خیلی مهمه. پیشنهاد ما اینه که به جای عکس‌های غیر واقعی و گرافیکی، از عکس واقعی محصول استفاده کنید. عکس جلد و پشت کتاب و چند تا عکس از صفحات داخلی کتاب هم بذارید. اگه کتاب خیلی بزرگ یا خیلی کوچیکه، یه عکس ازش کنار یه چیز معمولی مثل یه خودکار یا یه لیوان بذارید تا مشتری بتونه اندازه کتاب رو بفهمه. عکس‌ها باید واضح، با نورپردازی خوب و کیفیت بالا هم باشن. راستی، فراموش نکنید که واسه عکس گرفتن از محصول لازم نیست حتما دوربین حرفه‌ای داشته باشید و با دوربین گوشی هم می‌تونید عکس‌های خوبی بگیرید.

 

2. امکان مطالعه چند صفحه یا خلاصه کتاب رو فراهم کنین

هممون قبل از خرید کتاب، یه نگاهی بهش می‌ندازیم، چند صفحه‌شو ورق می‌زنیم و شاید یه ذره هم ازش بخونیم. اینجوری می‌فهمیم که سبک کتاب چیه و داستانش چطوری پیش می‌ره. شما هم اگه می‌خواید مشتری‌هاتون بیشتر بشه، بهتره یه قسمتی از متن کتاب، چند صفحه ازش یا خلاصه‌شو بهشون نشون بدید. می‌تونید عکس چند صفحه از کتاب رو توی عکس‌ها بذارید و خلاصه‌شو هم توی توضیحات محصول بنویسید. اینجوری مشتری‌ها با خیال راحت‌تری کتاب رو می‌خرن و شما هم فروش بیشتری می‌کنید.

 

3. دسته بندی کتاب‌ها رو با دقت انجام بدین

هممون میدونیم که توی کتابخونه‌ها و کتابفروشی‌ها، کتاب‌ها رو به ترتیب و دسته بندی خاصی می‌چینن تا پیدا کردنشون راحت‌تر باشه. یه فروشگاه اینترنتی کتاب خوب هم باید همینطور باشه. باید کتاب‌ها رو توی دسته بندی‌های دقیق و مرتب بچینه تا مشتری بتونه راحت و سریع کتاب مورد نظرش رو پیدا کنه. اگه پیدا کردن کتاب سخت باشه، مشتری قید خرید رو میزنه و میره سراغ یه فروشگاه دیگه. پس حواستون باشه که دسته بندی‌های فروشگاه اینترنتی‌تون رو با دقت و ظرافت کامل انجام بدید.

 

4. اطلاعات کاملی از کتاب‌ها ارائه بدین

تو هر فروشگاه اینترنتی، مخصوصا یه کتابفروشی آنلاین، باید اطلاعات کاملی از محصول و مشخصاتش نوشته بشه. حالا شاید براتون سوال باشه که توی صفحه محصول یه کتابفروشی آنلاین باید چی بنویسیم؟ اول از همه، باید توی عنوان محصول، اسم کامل کتاب رو بنویسین. اگه کتاب ترجمه شده هست، اسم خارجیش رو هم ذکر کنین. بعدش، باید اسم ناشر، نویسنده یا مترجم کتاب رو هم بنویسین. رده سنی و موضوع کتاب هم خیلی مهمه و حتما باید توی صفحه محصول مشخص بشه. مردم دوست دارن بدونن کتابی که می‌خوان بخرن چه سبکی داره و در مورد چیه. سال و نوبت چاپ کتاب هم از چیزاییه که خیلی از خریدارها بهش توجه می‌کنن. تعداد صفحات، اندازه و قطر کتاب هم از مشخصات دیگه‌ای هستن که باید توی صفحه محصول نوشته بشن. در نهایت؛ سعی کنین همیشه آخرین ویرایش و چاپ کتاب رو برای فروش داشته باشین.

حتی خیلی خوب می‌شه که برای کتاب‌های پرفروش یه ویدئو آماده کنین و داخل ویدئو کتاب رو معرفی کنین. خوبیش اینه که می‌تونین با یه تیر چندتا نشون بزنین و همون ویدئو رو داخل اینستاگرام هم استفاده کنین.

 

5. طراحی و رابط کاربری سایت زیبا و جذابی انتخاب کنین

اگه می‌خواین به صورت آنلاین کتاب بفروشین، باید طوری سایتتون رو طراحی کنین که عاشقای کتاب خوششون بیاد. اما فقط یه طراحی قشنگ کافی نیست. مهم‌ترین چیز اینه که کار کردن با سایتتون برای مشتری‌ها آسون و لذت‌ بخش باشه. مثلا اگه کتاب‌ها رو به صورت PDF می‌فروشین، لازم نیست آدرس و شماره تلفن مشتری رو بگیرین و فقط کافیه یه لینک دانلود بهش بدین. یه چیز دیگه که خیلی مهمه اینه که مشتری‌ها رو تشویق کنین نظر بدن. اینطوری بقیه هم با خیال راحت‌تری ازتون خرید می‌کنن. یه نمونه خوب از یه سایت فروش کتاب، 30 بوک هست. وقتی وارد این سایت می‌شین، رنگ‌ بندی و طراحی قشنگش نظرتون رو جلب می‌کنه. توی صفحات محصولات هم اطلاعات کامل کتاب رو می‌تونین پیدا کنین و حتی می‌تونین نظر بقیه خریداران رو هم بخونین.

خلاصه این بخش این میشه که سایتتون باید جوری باشه که همه چی دم دست باشه و کاربر داخل سایت شما گم نشه!

 

6. امکان پرداخت در محل داشته باشین

توی اولین خرید اینترنتی، آدم به هر سایتی نمیتونه اعتماد کنه. ولی اگه یه بار از یه فروشگاه خرید کنین و راضی باشین، مشتری دائمی همونجا میشین. یه راه خوب برای اینکه مشتری‌ها به سایتتون اعتماد کنن، اینه که از "سرویس پرداخت در محل" استفاده کنین. با استفاده از این روش، مشتری‌ها میتونن بعد از اینکه جنس رو تحویل گرفتن، پولش رو دم در خونه پرداخت کنن. اینطوری خیالشون راحته که کلاهبرداری نمیشه و یه جنس سالم به دستشون میرسه. برای پرداخت در محل می‌تونین با شرکت پست قرارداد ببندین.

 

7. حتما مجوز اینماد رو بگیرید

واقعا سخته به یه فروشگاه اینترنتی اعتماد کنین و پول یه چیزی رو بدین که هنوز ندیدیش! این روزا خیلی کلاهبرداری تو اینترنت زیاد هست و آدم میترسه که سرش کلاه بره. اما گرفتن نماد اعتماد الکترونیک یا همون ای نماد این مشکل رو حل می‌کنه. این نماد رو دولت به فروشگاه های اینترنتی معتبر میده و خیال مشتری‌ها رو از بابت خرید راحت میکنه. البته گرفتن ای نماد فقط برای اینه که بتونین درگاه پرداخت مستقیم داشته باشین. ولی اگه میخواین مشتری‌ها بهتون اعتماد بیشتری کنن، بهتره که مجوزهای دیگه‌ای رو هم برای فروشگاه اینترنتیتون بگیرین.

 

8. روش‌های مختلفی رو برای ارسال کتاب داشته باشین

یه فروشگاه اینترنتی کتاب خوب باید یه عالمه روش مختلف برای ارسال کتاب داشته باشه. اینجوری هر مشتری می‌تونه با توجه به سلیقه و شرایط خودش، بهترین روش رو انتخاب کنه. مثلا بعضیا می‌خوان کتاب رو زودتر تحویل بگیرن، که می‌تونن پیک رو انتخاب کنن. بعضیا هم می‌خوان هزینه ارسال کمتری بپردازن، که می‌تونن پست رو انتخاب کنن. خلاصه که تنوع توی روش‌های ارسال، خیلی مهمه و باعث می‌شه مشتری‌ها راضی‌تر باشن.

ویژگی یک فروشگاه اینترنتی کتاب

 

برای داشتن یک فروشگاه اینترنتی کتاب به چقدر سرمایه نیاز داریم؟

اگه می‌خواین هزینه راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی کتاب رو بدونین؛ اول از همه باید مشخص کنین که چه نوع کتابفروشی میخواین داشته باشین. به عنوان مثال فقط می‌خواین کتابفروشی رو راه اندازی کنین که توش از رمان و داستان گرفته تا کتاب‌های علمی و دانشگاهی موجود باشه یا فقط می‌خواین یه نوع کتاب تخصصی توش بفروشین؟ قطعا هرچی فروشگاه اینترنتی مد نظرتون گسترده‌تر باشه؛ هزینه راه اندازیش هم بیشتره. از اون گذشته؛ هزینه طراحی سایت فروشگاهی به قالبی که انتخاب می‌کنید هم بستگی داره. مثلا استفاده از قالب‌های آماده کم هزینه‌تره. اما یک سایت فروشگاه اینترنتی کتاب که کد نویسی شده باشه؛ به هزینه بیشتری نیاز داره. با یه حساب سرانگشتی، باید حداقل 15 میلیون تومان پول داشته باشین تا بتونین یه کتابفروشی آنلاین راه بندازین. البته این فقط یه تخمینه و ممکنه با توجه به چیزهایی که گفتیم، بیشتر یا کمتر بشه.

(این قیمت مربوط به سال 1402 هست)

هزینه راه اندازی فروشگاه اینترنتی کتاب

 

روش‌های تامین کتاب برای فروشگاه اینترنتی چیه؟

حالا که فهمیدید چطور میشه یه فروشگاه اینترنتی کتاب راه انداخت، یه سوال مهم میمونه. اونم این که کتاب‌ها رو از کجا بیاریم؟ اگه خودتون نویسنده یا مترجم هستین، کتاب چاپ کردین، یا صاحب انتشاراتین، دیگه مشکلی برای تامین کتاب ندارین. اما اگه تازه میخواین وارد این کار بشین، اولش شاید یه کم سخت باشه. ولی نگران نباشید، بعد از یه مدت همه چیز رو یاد میگیرین.

برای تامین کتاب؛ میتونین تعداد کمی کتاب از ناشران و فروشنده‌ها بخرین و بعد از سفارش مشتری، براش بفرستین. بعد از مدتی که سایتتون معروف شد و مشتری‌هاتون بیشتر شدن، میتونین با ناشران و پخش کننده‌های بزرگ کتاب مذاکره کنین و کتاب‌ها رو به صورت عمده و با قیمت پایین‌ترین بخرین. با توجه به اینکه الان همه موبایل، تبلت یا لپ تاپ دارن، خیلی‌ها از کتاب‌های دیجیتال استفاده میکنن. بنابراین اگه سرمایه کافی ندارین، میتونین نسخه PDF کتاب‌ها رو هم تهیه کنین و بفروشین. یه مزیت دیگه این روش هم اینه که نیاز به انبار کردن کتاب‌ها ندارین و هزینه‌هاتون هم کمتر میشه.

 

البته میتونین به صورت دراپ شیپینگ هم کار کنین!

دراپ شیپینگ یه سبک جدیده که اخیرا خیلی باب شده. به این صورته که نیازی نیست شما محصولی رو خریداری کنین! در واقع با چند ناشر یا کتابفروشی صحبت می‌کنین و توافق می‌کنین که کتاب‌هاشون رو داخل سایتتون بفروشین و ازشون پورسانت بگیرین. هر وقت هم که کسی از سایت شما کتاب خرید، خودشون با مشخصات فروشگاه شما بسته رو برای خریدار ارسال می‌کنن.

روش‌های تامین کتاب برای فروشگاه اینترنتی کتاب

 

آینده فروش اینترنتی کتاب چطور پیش بینی میشه؟

بازار آینده‌ فروش اینترنتی کتاب به شدت داغ و جنجالی پیش بینی میشه. چراکه شما می‌تونین با راه انداختن فروشگاه اینترنتی، کتاب‌هاتون رو به تمام نقاط ایران بفرستین و کلی مشتری جدید پیدا کنین. تازه می‌تونین به غیر از کتاب، لوازم تحریر یا محصولات فرهنگی هم بفروشین و سودتون رو چند برابر کنین. یادتون باشه که خیلی از مردم توی شهرهای کوچیک و روستاها به کتابفروشی‌های بزرگ دسترسی ندارن و شما می‌تونین با فروش کتاب‌های کمیاب، بهشون کمک کنین و در عین حال، فروش خودتون رو هم بالا ببرین. یه نکته مهم هم اینه که تو این بازار، فروشگاه‌های بزرگ و معروف با کلی مشتری حضور دارن. حالا چطوری می‌تونید با این غول‌ها رقابت کنین؟

یه راه ساده و عالی اینه که یه حوزه تخصصی کوچیک رو انتخاب کنین و از همونجا شروع کنین. مثلا می‌تونین فقط کتاب‌های پزشکی رو بفروشین و توی این زمینه متخصص بشین. وقتی یه آرشیو کامل از کتاب‌های پزشکی داشته باشین، دیگه همه دانشجوهای پزشکی از شما خرید می‌کنن. یه مثال دیگه هم می‌تونه فقط فروش رمان باشه. توی این حالت می‌تونید تمام رمان‌های دنیا رو جمع کنین و عاشقان رمان رو به مشتری‌های دائمی خودتون تبدیل کنین. به این کار توی دنیای تجارت، "نیچ مارکتینگ" می‌گن. یعنی یه گوشه کوچیک از بازار رو انتخاب می‌کنید و فقط توی همون زمینه به صورت تخصصی کار می‌کنین. به همین راحتی و بدون اینکه نیاز به رقابت با غول‌های بازار داشته باشین، می‌تونید به یه درآمد عالی برسین.

نیچ کار کردن در فروشگاه اینترنتی کتاب

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!